Arjo onthult innovatieve IndiGo transporttechnologie

Z04_MARKETING01_MARKETING COMMUNICATIONFoto's_ARJO_PRODUCTSIndigoscale-1000x1000-44665251-webIntuïtieve rijhulptechnologie is de eerste in haar soort en is het resultaat van klantgerichte productontwikkeling.


Arjo, wereldleider in medische technologische oplossingen, onthult de IndiGo Intuitive Drive Assist, ontworpen om ergonomische risico’s te verminderen, gebruiksvriendelijkheid te ondersteunen en het makkelijker en efficiënter te maken om zorgvragers in bed te transporteren. IndiGo is uniek omdat het de gebruikersinterface van het bed niet verandert voor transport.

Met een vijfde wiel geïnstalleerd onder het bed onderscheidt IndiGo zich van andere aandrijfsystemen, die meestal niet geïntegreerd zijn, erg groot, of complexe schakelpunten  hebben. Eenmaal geïnstalleerd is IndiGo altijd klaar voor gebruik: u bespaart tijd en energie om externe apparatuur te vinden, te verplaatsen of op te bergen.

 

Deze innovatie is het gevolg van een mensgerichte bedrijfscultuur, die Arjo aanmoedigt in elk aspect van het bedrijf, ook in productontwikkeling.

 

“We stelden onszelf in de plaats van de klanten en probeerden te bedenken hoe hun ‘droomproduct’ er zou uitzien. We realiseerden ons dat we een volledig nieuw productconcept zouden moeten ontwikkelen om echt een verschil te maken op vlak van comfort, efficiëntie, veiligheid en gebruiksgemak. Het is deze gedachtegang die ons op het idee bracht van een geïntegreerde aandrijving die meteen reageert op de gebruiker: dit werd de basis voor het IndiGo concept,” zegt Peter Lambord, Senior Product Specialist voor medische bedden bij Arjo.

 

“Ons inzicht in de uitdagingen waar onze klanten dagelijks mee kampen, dat is onze drijfveer om steeds producten te ontwikkelen ‘with people in mind’. Voor Arjo is de lancering van IndiGo is een belangrijke mijlpaal op weg naar voorkeursleverancier. Deze aanvulling op het uitgebreide portfolio en de vele marktoplossingen,  creëert een meerwaarde voor onze klanten,” aldus Joacim Lindoff, CEO van Arjo.

 

Medische bedden worden steeds zwaarder: veel exemplaren wegen in onbelaste toestand meer dan 180 kg. Bovendien zijn patiënten gemiddeld ook zwaarder: een zorgvrager weegt nu gemiddeld 90 kg. 

 

Het is vaak zeer belastend om een modern ziekenhuisbed met patiënt te verplaatsen. Bijkomende uitdagingen zijn smalle gangen, hellingen, zachte vloerbedekking, liften en lange afstanden tussen de verschillende afdelingen. Bestaande hulpmiddelen zoals losstaande bedverplaatsers kunnen echter onhandig zijn en moeilijk om te bedienen. 

IndiGo maakt komaf met afzonderlijke apparatuur of bediening. Gebruikers activeren IndiGo simpelweg door de rempedaal op te tillen met de voet. Eenmaal geactiveerd kunnen gebruikers het bed zonder enige moeite verplaatsen. IndiGo assisteert automatisch om de inspanning te verminderen en reageert op zijn omgeving met een automatische hellingsdetector. Het biedt extra stuwkracht om een helling op te rijden en extra remkracht om een helling af te rijden. De gebruikersinterface is intuïtief en maakt kleine bijsturingen eenvoudig. Tijdens de prestatietesten bleek dat IndiGo de werklast tot 60% verlaagt bij stijgende hellingen, en tot 70% bij dalende hellingen. Op platte oppervlakken reduceert IndiGo de werklast tot 30% bij versnellingen, en tot 55% bij het remmen.

 

Tijdens testen door klanten (Customer Acceptance Testing) vond 86% van de gebruikers IndiGo makkelijk in gebruik, zelfs zonder training. 92% was overtuigd dat IndiGo de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van het medische bed verbeterde.

  

IndiGo is beschikbaar voor de bedsystemen Enterprise® en CitadelTMen past ook op een selectie van de Citadel en Enterprise X bedden. 


Voor meer informatie of het boeken van een testrit, surf naar Arjo.com/IndiGo.