Til uw zorgvrager naar een hoger niveau


Heeft uw zorgvrager net dat beetje extra hulp nodig om zelf recht te komen? Laat de actieve tillift hem een handje helpen. Deze tillift ondersteunt het bovenlichaam: ideaal voor de mobielere zorgvrager. Zo beperkt u de zware transfers tot wie ze echt nodig heeft. Foto-blog-2-web


1, 2, 3 en tillen
Deze drie voordelen maken u een-twee-drie warm voor de actieve tillift:

          1.   De actieve tillift neemt manuele transfers van u over. 
          2.   De transfer is uit te voeren door een enkele zorgverlener.
          3.   Uw zorgvrager is veiliger want de valkans is kleiner.

 

Zoveel zorgvragers, zoveel tilliften
Uw besluit staat vast: u wilt een actieve tillift aanschaffen. Waarmee houdt u rekening?

 • Aangedreven of niet-aangedreven tilmechanisme
  Kan de zorgvrager zich met behulp van een steunpunt zelf rechttrekken? Kies dan voor de opstahulp, een niet-aangedreven tillift. Is de zorgvrager niet in staat om zelf recht te staan, maar heeft hij nog kracht in minstens één been? Dan kiest u voor de elektrische tillift op een batterij. De beschikbaarheid van twee batterijen per toestel zorgt ervoor dat u steeds efficiënt kan werken.
 • Draagvermogen
  Hebt u vooral zwaardere zorgvragers? Zorg ervoor dat uw tillift voldoende draagvermogen heeft om deze zorgvragers op te tillen.
 • Bediening
  Uw tillift vlot en gemakkelijk bedienen is een must. Afhankelijk van de situatie en infrastructuur is ofwel de handset ofwel het bedieningspaneel op het toestel de meest efficiënte manier van werken. Controleer of beide bedieningssystemen aanwezig zijn.
 • Service en onderhoud
  Welk type tillift u kiest, is belangrijk, maar ook bij wie u hem aanschaft. Biedt de leverancier u een waterdicht servicecontract aan? Denk aan het vervangen van de batterij. En wat bij onvoorziene problemen? Bent u zeker van een snelle en vlotte oplossing?
 • Test uit
  Test een tillift grondig voor aanschaf. Waarop u zeker moet letten:
  de gebruiksvriendelijkheid, de wendbaarheid, het comfort.

Til niet te zwaar aan transfers
Een tillift kiezen is één ding, hem correct gebruiken is nog iets anders. Daarom bieden wij u vier keer de kans om u bij te scholen. Alle info vindt u bij ‘Til niet te zwaar aan transfers’.  Schrijf u snel in want de plaatsen zijn beperkt.

Hulp of informatie nodig? Schakel ons in en dan zoeken we samen de actieve tillift die het best bij u past.